donderdag 26 april 2012

jongensroek

Heel lang heb ik me gehouden aan één parfum. Eén geurtje dat ik kende, dat ik lekker vond ruiken en waardoor ik me mooi en sexy en aantrekkelijk voelde. Want dat soort dingen zijn bij mij heel erg geur-afhankelijk (dat geldt trouwens ook voor de geur die het mannelijk geslacht draagt, van een lekker ruikende aftershave of mannenparfum kunnen mijn hormonen aardig op hol slaan :) ). Zover ik me kan herinneren hebben alle vrouwen in onze familie altijd parfum of eau de toilette gedragen. "Jongensroek" zei mijn immer wijze Oma altijd. Iedere vrouw heeft haar eigen geur en ook in mijn familie: Oma hield heel erg van Maya, en Mama's geur is Boucheron. En toen ik éénmaal Chanel 5 ontdekt had wist ik: dit is MIJN geur. Jarenlang ben ik Chanel 5 trouw geweest. Met die geur in mijn neusgaten voelde ik mij mooi en sexy en vrouwelijk en vrolijk en helemaal prima.

Tot ik vorig jaar het ineens in mijn bol kreeg om een keertje iets anders te willen.

Vakantiegeld is gewillig, dus ging ik op naar de parfumerie. Op een doordeweekse ochtend in mijn vakantie stapte ik bij de Douglas-winkel binnen en vertelde een verkoopster dat ik altijd Chanel 5 had gehad, maar dat ik eigenlijk wel eens wat anders wilde. Na wat doorvragen en uitleggen liet ze me een paar parfums ruiken en ik koos degeen die ik het lekkerst vond. Ik dacht er prima tevreden mee te zijn en was na een poosje helemaal vergeten hoe het voelde om chanel te dragen.

Afgelopen week was het op en ben ik naar de winkel gegaan om nieuwe parfum.
De Chanel 5 stonden prominent in het schap en riepen me toe: "kies mij, kies mij toch!" En ik kon aan die verleiding niet weerstaan en kocht een fles van mijn oude, trouwe Chanel 5.

Dinsdag heb ik het voor het eerst weer opgedaan, en wauw! Ik was helemaal vergeten hoe lekker dat ruikt, en hoe mooi je je voelt met het juiste geurtje op. Ik word er helemaal vrolijk en blij van, en elke dag doe ik ook wat op mijn polsen en dan ruik ik af en toe aan mijn polsen om die heerlijke parfumlucht te ruiken.

Ik ga nooit meer parfum-vreemd. Chanel 5 is het helemaal voor mij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten