maandag 30 maart 2009

Opruiming

Normaal gesproken ben ik niet zo’n opruimering type. Dat wil zeggen, alles heeft wel een min of meer vaste plek, maar daar blijft het dan ook bij. Echt opruimen in de zin van dingen weggooien, daar ben ik erg slecht in. "Ja maar dat is zonde, dat kan ik nog gebruiken", denk ik dan. "Ja, maar die rok kan ik nog dragen". En meestal is dat onzin, omdat dingen te klein zijn (en blijven) of omdat je maar een keer per tien jaar ofzo gebruikt.
Vooral met kleding is dat een probleem. Dus heb ik overal koffers en vuilniszakken op de kasten liggen met allemaal kleding die heel erg te klein is. Misschien val ik ooit nog wel eens af, en dan zou ik het weer aan kunnen hebben nietwaar?

En eigenlijk is dat ontzettende flauwekul.

Dus gisteren moest het er maar van komen.

Met de hulp van een vriendin met een goede kijk op zowel stijlvol als modieus dook ik de kledingkast in. Elke rok, jurk en blouse hebben we beoordeeld: "houden" of "weggooien". Soms was dat een makkelijke beslissing, een neutrale zwarte rok zit absoluut bij de blijvertjes. Rokken staan mij tenslotte beter dan broeken, en neutraal effen zwart is altijd netjes, erg handig op mijn werk enzo. De jurken waren ook makkelijk, de enige drie jurken die ik heb, heb ik allemaal kortgeleden gekocht (nou ja, dan heb ik er nog 1tje netjes in een koffer opgeborgen die ik bewaar "voor het geval dat" en een galajurk die op mijn paspop hangt, maar die tellen niet mee, die blijven sowieso).
De blouses waren moeilijker, maar samen met Didi kwam ik er toch uit wat moest blijven en wat weg kan. Uiteindelijk bleef er maar één nadenkertje over, daar moet ik de knoop nog over doorhakken.

En nu heb ik zowaar ruimte over in mijn kast!

Nu nog proberen om dat zo te houden...

Ciao,
Ingrid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten