vrijdag 22 juli 2011

Jarretelkousen, hold-ups of panties? - Deel 1

Elke vrouw die op het punt staat een rok aan te trekken wordt met deze vraag geconfronteerd. Trek je panties aan, hold-up-kousen of jarretelkousen? Ik ga er hierbij even van uit dat je niet de huidige trend volgt van een legging aantrekken onder je rok, die trend vind ik niet zo mooi. Ik hoop nog steeds met grote hopen dat die uitsterft, want erg elegant en dames-achtig vind ik zo een legging niet. Ook niet onder een rok, ondanks dat ik - op straat rondkijkend - duidelijk in de minderheid ben met die mening.

Dus is het nu kiezen tussen panties, hold-ups en jarretelkousen.

Het voordeel van panties is dat ze makkelijk aan- en uit te trekken zijn. Geen gepriegel met van die prutserige clipjes die steeds losgaan, geen hold-ups die afzakken in plaats van te hold-uppen. En panties zijn relatief goedkoop, vooral als je ze kunt kopen bij Wibra of Zeeman (want ze moeten wel je maat hebben natuurlijk).
Maar zitten ze ook lekker? Als je een gewone maat hebt, dus ergens tussen de 40 en de 46, dan zullen ze denk ik wel goed zitten. En als je een kleine maat hebt, dus zeg maar alles onder de 40, dan zullen ze ook wel goed zitten. De wereld is ingericht op te dun zijn tenslotte, dus voor vrouwen die mooi slank of zelfs te dun zijn is voldoende keus qua panties. Mochten ze iets te strak zitten rond de bovenbenen dan kun je ze een maatje groter kopen. Sexy zijn panties natuurlijk niet, maar een gewoon paar panties kost nog geen twee euro en je portemonnee vindt dat wel erg leuk :)

Voor Rubensdames - ongeveer maat 48 en groter - ligt dat al weer wat anders. Als je als Rubensdame een appelfiguur hebt kun je redelijk goed uit de voeten met een paar panties van bijvoorbeeld Ulla Popken, al ben je dan niet zo goedkoop uit als bij de Zeeman. Maar als je, zoals ik, gezegend bent met een peerfiguur en dus vooral de heupen, billen en bovenbenen je forse punten zijn, dan zitten panties niet lekker. Want zelfs de grootste van de grootste maten zit veel te strak om je bovenbenen. En het gevoel dat je bovenbenen zowat in twee geknepen worden, is niet erg prettig. Panties zijn dus niet altijd een fijne optie als je Rubensdame bent.

Volgende keer: maar hoe zit het dan met jarretelkousen en hold-ups?

Ciao,
Ingrid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten