maandag 15 augustus 2011

Jarretelkousen, hold-ups of panties - deel 2

Vorige keer hebben we het gehad over de voor- en nadelen van panties. Maar naast panties kun je onder een rok natuurlijk ook kiezen voor hold-ups of jarretelkousen. Nu is het verschil tussen hold-ups en jarretelkousen minder dan tussen die twee en panties, dus zal ik ze in dit blog samen behandelen.
Het eerste en duidelijkste punt valt je direct op als je op zoek gaat naar kousen. Ze zijn niet zo alom verkrijgbaar als panties. Als je een reguliere maat hebt, zeg maar tot en met maat 44 ongeveer, dan kun je meestal wel terecht bij een V&D of zo. Als je een grotere maat hebt moet je goed zoeken. Want er zijn erg weinig winkels die kousen hebben in grotere maten, zelf ken ik er een, een webwinkel op evaly.nl. En bij een webwinkel zit je met bezorgkosten en moet je thuis zien te zijn voor de postbode. Die altijd op een moment komt dat jij op je werk bent of zo. Maar goed, een winkel is beter dan helemaal niks natuurlijk.
Daarnaast zijn kousen, zowel hold-ups als jarretel, duurder dan een paar panties bij de Zeeman. Dat moet je maar net kunnen en willen betalen. Tegenover de hogere prijs staat, tenminste bij de kousen die ik zelf altijd draag, dan wel weer een betere kwaliteit weefsel. Mijn kousen hebben al een hoop rare dingen doorstaan maar er zitten nog steeds geen ladders in. En ik heb ze toch al bijna een jaar en draag ze regelmatig.

Het grote voordeel van kousen, zo vind ik, is dat het sexy en aantrekkelijk voelt. Nou is dat natuurlijk wel heel persoonlijk en anderen zullen dit anders voelen. Maar zo iets sexy's dragen geeft een andere uitstraling dan als je een spijkerbroek of iets dergelijks draagt, en door die andere uitstraling heb je een ander effect op de mensen om je heen. En je omgeving reageert anders.

De keus is voor mij duidelijk: ik prefereer kousen. En dan jarretelkousen, omdat hold-ups bij mij meestal niet zo goed hold-uppen, maar in plaats daarvan afzakken. De hogere prijs en de moeilijkere verkrijgbaarheid van zowel kousen als degelijke gordeltjes neem ik voor lief, het mooie en sexy gevoel dat kousen me geven compenseren de nadelen ruimschoots.

Wat is uw keuze?

Ciao,
Ingrid.

1 opmerking:

  1. Hallo Ingrid,

    Wat heb je dit mooi beschreven. Persoonlijk ligt mijn voorkeur ook bij jarretelkousen maar draag ook regelmatig Hold Ups.

    BeantwoordenVerwijderen