dinsdag 28 februari 2012

Mooie westrijd

Een van de dingen die ik in mijn vrije tijd doe; is EHBO. En via de EHBO ben ik als Medic terechtgekomen bij American Football team de Groningen Giants (www.groningengiants.nl ). Altijd goed voor je EHBO-ervaring, EHBO'en bij een American Football team. Want het is best een harde sport eigenlijk.
Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd van het seizoen. Woensdagavond tijdens de trainingen vroeg ik me nog af of de wedstrijd ├╝berhaupt door zou gaan: het was allemaal zo nat en regenachtig en modderig. Wie weet zou het veld wel afgekeurd worden. Gelukkig was het een paar dagen droog en was het zondag zelfs mooi weer. De wedstrijd ging gewoon door en de Giants hebben zelfs met 40-0 gewonnen! Het was een hele mooie wedstrijd.  Het hele wedstrijdverslag staat wel ergens op de website van de Giants, dat mag je daar nalezen :)
Voor ons als verzorgers was er zoals gewoonlijk een hele hoop te doen; allereerst zorgen dat alle bidons met water vol bleven. Want er wordt veel water gedronken door de spelers tijdens de wedstrijd; en dat moeten ze ook van ons want ze zweten het er ook heel snel weer uit. Verder de nodige schrammen en sneetjes en preventief intapen van polsen, duimen en enkels enzo. En bijna halverwege ging een van onze spelers door zijn enkel, en wel zo goed door zijn enkel dat hij door mensen van de ambulance van het veld gehaald moest worden. Dan is het toch maar goed dat er EHBO bij is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten